Je wilt dus meer weten.......

Mooi dat je mij hebt gevonden in het grote aanbod van coaches en trainers dat in Nederland actief is. Maar liefst 60.000! En dat zijn alleen nog maar de geregistreerde coaches en trainers. Daar ben ik er ook een van. Dit weerhoudt mij er niet van om in dit vak actief te zijn. Ik doe mijn werk met veel passie en ik geloof in wat ik kan en hoe ik de dingen doe. Mijn opdrachten vormen het beste bewijs daarvan. Bovendien de ene coach of trainer is de andere niet. Iedereen heeft zijn eigen levensverhaal en loopbaan waaraan voor eenieder weer eigen specifieke kwaliteiten en talenten verbonden zijn. En voor jou bieden levensverhaal, loopbaan, ervaring, kwaliteiten en talenten de haakjes op basis waarvan je beslist om wel of niet met een bepaalde coach of trainer in zee te gaan. Ik vertel jou daarom graag iets meer over mijzelf.

Om te beginnen beschouw ik mijzelf als een onderzoeker, ontwerper en ondernemer ineen. Ik besteed veel tijd aan (zelf)onderzoek en zo stel ik mij ook naar jou toe op. Het ontwerpen komt terug in mijn ondernemerschap en in de trainersrol die ik vervul bij The Design Thinkers Academy. Ik houd van het creëren van mogelijkheden, van het maken van coaching- en trainingsprogramma's. En in het verleden ontwikkelde ik ook proposities en producten. Over mijn ondernemerschap zeg ik hiernaast nog iets. 

Mijn levensloop

Ik ben opgegroeid als jongste in een gezin van professionals en ondernemers in mensenwerk. Ik kom voort uit een 150-jarige familiecultuur - langs moederszijde - van verheffing, ontstijging en talentontwikkeling en - toepassing en uit een gezinscultuur van zelfonderzoek en persoonlijke ontwikkeling. Mijn vader was blind. Hij werkte als fysiotherapeut, lifecoach en als acupuncturist. Hij leefde voor dat je altijd je hart moet volgen en moet woekeren met de talenten die je hebt. Hoewel gemakkelijker gezegd dan gedaan, is dit natuurlijk een mooie levensles die ik meekreeg. Die ik toen overigens nog niet zo goed begreep. En ook dat een visuele handicap je niet hoeft te belemmeren, je dromen te realiseren. Mijn vader richtte twee praktijken op en stichtte een gezin met drie kinderen. Doelen stellen, doorzettingsvermogen, blijvend ontwikkelen, aanpassen, opkomen voor jezelf, ondernemen, vertrouwen, loslaten, dat er meer is dan je kunt zien, dat leerde hij mij. En ademhalen. Van mijn moeder leerde ik dat structuur belangrijk is. Mijn vader kon niet zonder de structuur die mijn moeder bood. Structuur biedt houvast. Voor mij voelde deze structuur ook wel eens als vasthouden (in plaats van houvast bieden), waar het loslaten van mijn vader weleens onveilig voelde. Mijn vader was trouwens niet veel thuis. Altijd aan het werk. Of in een training, coaching, opleiding op zoek naar zijn plek in de wereld. Zo miste ik hem ook wel eens. Controleren, loslaten, vertrouwen, sturen, delegeren, gemis, dit zijn zo al een paar thema's die in een eenvoudig verhaal als hierboven aan de orde zijn. Thema's die zowel in de dynamiek van prive als werksituaties spelen. Misschien herken je iets? Of komt jouw verhaal met jouw eigen thema’s naar boven? Verder omvat mijn levensverhaal onder meer studeren, studententijd, gezinsvorming, opvoedingsperikelen, een geweldloze scheiding, samengestelde gezinsvorming, liefde, dood, geluk, pech, verlies en succes. En een loopbaan, waarover hiernaast meer.

Mijn loopbaan

Mijn loopbaan omvat commerciële advies– en management-functies in verschillende sectoren en interim-directiefuncties bij twee grote onderwijsinstellingen, eigen ondernemingen, communicatie- en marketingmanagement, reorganisatie, integratie, harmonisatie, grote en kleine organisaties. Als ondernemer en ontwerper ontwikkelde en lanceerde ik samen met anderen drie business ventures. Ook was ik mede-initiatiefnemer, oprichter en jarenlang voorzitter van een charitatieve stichting. Nu werk ik als coach en trainer van ontwikkeling en verandering. Ik heb een fascinatie voor hoe mensen met elkaar communiceren en welke kwaliteiten en valkuilen hierin een rol spelen. Ik heb een passie voor verhalen, leren, ondernemen en het begeleiden van mensen en organisaties bij het positief beïnvloeden van hun omgeving. Ik ben in alle professionele valkuilen gelopen die je maar kan bedenken en ben er ook weer uitgeklommen. Ik heb verloren en gewonnen. Chaos meegemaakt. En vooral ontzettend veel geleerd. Met name van chaos. Daarnaast heb ik flink geïnvesteerd in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Onlangs nog volgde ik een paar online modules Theory U bij de Amerikaanse universiteit MIT. Dit is een transformatiemodel voor organisaties waarbij oude patronen worden losgelaten en nieuwe manieren van werken en samenwerken worden omarmd. Momenteel bekwaam ik mij verder in het begeleiden van organisatieopstellingen bij het Hellinger Instituut Nederland. Met mijn levens – en werkervaring, besloot ik jaren geleden coach en trainer te worden. Ik vind het van betekenis om iets ten positieve in de levens van mensen te veranderen. Bijna alle vragen die ik krijg zijn werk-gerelateerd. En ze hebben vaak te maken met persoonlijke dynamiek en meerpersoons-dynamiek in een werkrelatie, team of organisatie.