Schermafbeelding 2019-04-25 om 11.34.22.png
apple-174863.jpg
full-moon-415501_1280.jpg
Schermafbeelding 2019-04-25 om 11.34.22.png

Ervaringsgerichte Coach en Trainer


- Een coach of trainer zoeken, vinden, kiezen;- Opleiding & Accreditaties;
- Werkwijze en visie.

SCROLL DOWN

Ervaringsgerichte Coach en Trainer


- Een coach of trainer zoeken, vinden, kiezen;- Opleiding & Accreditaties;
- Werkwijze en visie.

IK ZOEK EEN COACH OF TRAINER…..

Vaak word ik benaderd met de mededeling: Ik zoek een coach (of trainer). Kun jij mij helpen? Omdat ik denk dat in de keuze voor een coach of trainer het van belang is dat je iets weet over zijn of haar levensverhaal loopbaan, opleidingen, doelgroepen, onderwerpen en aanpak, vertel ik hieronder meer over mijzelf. Zo probeer ik die vraag hier alvast een beetje te beantwoorden.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, ik richt mij primair op professionals en organisaties. Vragen van professionals kennen natuurlijk ook een persoonlijke component, waarin naast het heden en de toekomst ook het verleden een rol speelt. Particulieren zijn wel welkom, maar moeten beseffen dat ik niet word vergoed door een verzekeraar. 

Ik ben een coach en een trainer die een bijdrage kan leveren aan de verbetering van jouw eigen dynamiek, de persoonlijke dynamiek van professionals die voor of in jouw organisatie werken of de verbetering van de dynamiek in werkrelaties, teams en organisaties. Soms heeft een individu of een groep een duwtje in de rug, een inzicht, vergezicht of nieuwe vaardigheid nodig om verder te komen of vervullend te kunnen leven en werken.

Ik wil benadrukken dat ik coach en train. Ik ben geen therapeut. Ik kan jou desgewenst wel doorverwijzen naar een therapeut. Bijvoorbeeld als we tijdens onze kennismaking constateren dat jouw vraag een therapie vergt, bijvoorbeeld in het geval van een onverwerkt trauma. Dit kan ook tijdens een coachingsproces naar voren komen. Het is mogelijk om naast therapie van een ander, coaching en training van mij te krijgen. Dit hangt echter wel van je therapievraag af.

Misschien weet je nu al genoeg, en heb je geen belangstelling verder. Mocht je wel meer willen weten, lees dan hier verder over wie ik ben, mijn levensloop en loopbaan. En kijk hier rechts ook eens naar hoe en waar ik ben opgeleid, hoe ik werk en wat ik aanbied. Met plezier ben ik bereid om zaken nader toe te lichten in een persoonlijke kennismaking. Ik ben bereikbaar via 06-50693901 of cees@ceestenthije.nl.

Naar levensloop en loopbaan

opleiding-accreditaties

Na het behalen van mijn doctoraal Kunstgeschiedenis deed ik NIMA. Na jaren van managementfuncties, advieswerk, zelfstandig ondernemerschap en interim management besloot ik om te scholen tot ervaringsgerichte coach en trainer. Ik doorliep hiervoor meerjarige opleidingen tot ervaringsgerichte coach en trainer van ontwikkeling en verandering. Ik ben gecertificeerd door Phoenix Opleidingen, DISC Benelux, het Bert Hellinger Instituut en geregistreerd bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Momenteel volg ik een master bij het Bert Hellinger Instituut om mij verder te bekwamen als begeleider van organisatieopstellingen.

Naar opleiding & accreditaties


werkwijze en visie

Ik wil bereiken dat mensen en organisaties positieve beïnvloeders van zichzelf en hun omgeving worden, resulterend in: optimaal functioneren, wederzijds begrip en verbinding, plezier en beweging in leven en werk. Dit vraagt van mijn cliënten dat ze zich(zelf) bevrijden van hun belemmerende overtuigingen, zelfbeelden, denk-, houding-, communicatie- en gedragspatronen, systeemdynamieken, demonen uit het verleden en/of leren omgaan met hun zelf-opgelegde beperkingen. Mijn coaching en training is gericht op professionals, leiders, teams, organisaties. Ik draag bij aan de verbetering van de individuele en onderlinge dynamiek, de kwaliteit van de communicatie en aan de ontwikkeling en benutting van het potentieel. Ik stimuleer zelfonderzoek, breng inzicht, bevorder autonomie en samenwerking, leer krachtige keuzes maken en zelf actie en verantwoordelijkheid te nemen. Ik werk ervaringsgericht. Dit wil zeggen dat mijn coaching en training is gericht op leren door oefenen en te reflecteren op wat je doet en wat je voelt.

Naar visie

Naar werkwijze professionals, teams, organisaties

apple-174863.jpg

Opleiding & Accreditaties


Opleiding & Accreditaties


opleiding

 • Master Organisatieopstellingen, Bert Hellinger Instituut

 • Organisatieopstellingen voor Familieopstellers, Bert Hellinger Instituut

 • DISC & Drijfveren, DISC Benelux voor TalentFirst Nederland BV

 • Theory U, MITx

 • Trainersopleiding, Phoenix Opleidingen (295 SU);

 • Licentie Potentieel Analyse, Pawlik;

 • Professionele Communicatie, Phoenix Opleidingen**;

 • NLP Practitioner, Phoenix Opleidingen;

 • Transactionele Analyse 101, Phoenix Opleidingen;

 • Rouw – en rouwverwerking, Phoenix Opleidingen (56 SU).

  ** NLP, TA, Systemisch Werk

accreditaties

 • Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO);

 • Stichting Keurmerk Beroepsscholingen (SKB);

 • Stichting Post Hoger Beroepsonderwijs (SPHBO);

 • European Association for Transactional Analysis (EATA);

 • International Transactional Analysis Association (ITAA).

full-moon-415501_1280.jpg

Visie


- Mensvisie;
- Verandervisie;
- Missie.

Visie


- Mensvisie;
- Verandervisie;
- Missie.

mensvisie

Mensen staan onder druk. Bevinden zich in een complexer wordende samenleving. Een samenleving waarin het - naast snelheid, agility, efficiency en prestaties - draait om samenwerking, netwerken en partnerships. Deze ontwikkelingen zetten druk op mensen om zich aan te passen. Aanpassing zet druk op de identiteit en draagt bij aan de vervreemding van de mens van zichzelf. Niet in verbinding met zichzelf, is het voor een mens onmogelijk zich te verbinden met de ander. Om duurzaam in deze samenleving te kunnen functioneren en om vervullend te kunnen leven en werken, heeft de mens verbinding nodig. Met zichzelf. Met de ander.

verandervisie

Mijn leidende principes zijn Erkennen, Bevrijden, Verwezenlijken, Verbeteren. Veranderen begint met de erkenning van de situatie zoals die is. Erkenning is een voorwaarde voor (zelf)bevrijding. In bevrijding ontstaan mogelijkheden om dingen te verwezenlijken en te verbeteren.

missie

Het is mijn missie mensen te helpen positieve beïnvloeders van zichzelf en hun omgeving te worden. Een omgeving die niet alleen snapt maar ook voelt waar mensen voor gaan en staan. Optimaal functioneren, een vervullend leven met vervullend werk, beweging, gezonde relaties waarin sprake is van een gezonde dynamiek van wederzijds begrip en positieve onderlinge beïnvloeding.