facilitatie (moeilijke) sessies

 
 

wat is faciliteren?

Faciliteren betekent simpelweg vergemakkelijken, bevorderen, ondersteuning bieden. Als facilitator bevorder ik een soepel verloop van de interactie tussen mensen. Als externe facilitator ben ik een buitenstaander die geen belang heeft bij de besluiten die moeten worden genomen en de (moeilijke) gesprekken die moeten worden gevoerd. Ik zorg er simpelweg voor dat alle deelnemers en de gewenste onderwerpen optimaal aan bod komen.

Gesprekken of sessies worden spannend als er (veel) tegengestelde belangen en meningen zijn. Aan de facilitator de taak om zorgvuldig ruimte te geven aan dat wat gezegd moet worden en dat wat niet relevant is te begrenzen. En dit op een manier die dienend is aan de gewenste uitkomsten en zodat relaties onbeschadigd blijven.

 

veelgestelde vragen »
(e-)coaching & training »
plan een telefonisch consult »

Contactgegevens —
Slaakstraat 5-4hg
1078 BC Amsterdam
+31 6 50693901

deep democracy, de lewis methode

Een methode die ik graag inzet, is Deep Democracy, de Lewis Methode. In Deep Democracy wordt ieders mening betrokken in de besluitvorming. Er wordt veel ruimte geboden aan andere opvattingen. Conflicten worden aangegaan en opgelost. In Deep Democracy krijgen minderheidsstandpunten die tegen het meerderheidsstandpunt ingaan, de aandacht en ruimte die ze verdienen. Met als resultaat: beter gedragen besluiten en werkelijke consensus.

wat ik faciliteer

Ik faciliteer verschillende soorten sessies en gesprekken. Van groepsdiscussies tot tweegesprekken, van heissessies tot offsites, van workshops tot trainingen. Ook ben ik trainer van facilitators van Design Thinking workshops. In het bijzonder train ik deze facilitators in het omgaan met de dynamiek in groepen, hun eigen impact op de groepsdynamiek en de omgang met verstoringen.